Ik ben al jaren op zoek naar foto’s van en informatie over Wolter Bergsma en Wimke Bron. Zij hadden geen kinderen, maar misschien zijn er na hun overlijden bij neven of nichten materialen bewaard gebleven van dit echtpaar:
Wolter Bergsma, zoon van Driewes Bergsma en Rensktje Hijmersma, is geboren op 3-6-1871 te Marum en overlijdt aldaar op 28-8-1942. Bij zijn huwelijk was hij kuiper van beroep. Hij trouwde op 11-5-1898 te Marum met Wimke Bron, dochter van Arend Bron en Aaltje Zetsema. Wimke werd geboren op 12-10-1877 in De Wilp en overleed op 1 maart 1965 te Groningen. Wolter had een ongehuwde zus, dus de erfgenamen van dit stel zijn waarschijnlijk de nazaten van de families Jan Bron en Rinske Bos, wonende te Midwolde, Hendrik Bron en Martje Drent, wonende in De Wilp en Wisse Bron en Grietje Nijhof, wonende in De Wilp. Reacties graag hier of naar webmaster@historischmarum.nl

1 antwoord
  1. Mary
    Mary zegt:

    Ik weet niet of je op de hoogte bent, maar over Hendrik en zijn broer Jan Bron kun je informatie vinden in de boeken die over Lutjegast zijn geschreven, via de Bieb in Assen kun je dat aanvragen. Kijk dan ook bij de Ripperda boerderij en de familie Wristers, daar is een link met die familie Bron, misschien brengt dat je dichter bij Wimke Bron en haar man. Succes!

Reacties zijn gesloten.